NGV GensDataPro

Apple Mac computers

Voor het gebruik van GensDataPro op een Mac dien je Windows te installeren.

Dit is mogelijk via programma’s zoals Boot Camp en Parallels. Deze programma’s ondersteunen Windows XP, Windows Vista en Windows 7, 8, 8.1 en 10 (32 en 64 bits).

Boot Camp is geïntegreerd in het nieuwe besturingssysteem Mac OS X Leopard versie 10.5 of hoger. Voor installatie van Mac OS X versie 10.5 Leopard is een Mac-computer met een Intel-, PowerPC G5- of PowerPC G4-processor (minimaal 867 MHz) vereist.

Je kunt ongetwijfeld op de website van Apple en bij je leverancier meer informatie hierover krijgen.

Om zeker te weten dat GensDataPro goed zal functioneren raden we aan om eerst de gratis demo versie te proberen. Wanneer het hiermee lukt, dan lukt het ook met het echte programma.
We kunnen echter geen ondersteuning bieden bij het installeren van GensDataPro op een Mac.

Als je over een volledige Windows versie beschikt dan kun je ook gebruik maken van Oracle VM Virtualbox.
Dit gratis programma is beschikbaar voor Mac OS X. Je hebt dan binnen Oracle VM Virtualbox een virtuele machine met uw Windows versie.

Meer informatie vind je via deze Nederlandstalige link https://www.oracle.com/nl/virtualization/virtualbox/
of Engelstalige link https://www.virtualbox.org/

GensDataPro op een Mac zonder Windows

Het is ook mogelijk om Windows programma’s te gebruiken op een Mac zonder dat hiervoor Windows nodig is. Een voorbeeld hiervan is Winebottler.

Een GensDataPro gebruiker meldde ons zijn goede ervaringen hiermee. Graag horen we meer reacties van gebruikers die GensDataPro met Winebottler op een Mac gebruiken. (graag naar )

Het programma is o.a. te downloaden bij Softonic via deze link https://winebottler.nl.softonic.com/mac