NGV GensDataPro

Artikelen over GensDataPro

Alle op deze pagina te downloaden artikelen zijn gebaseerd op versies vóór GensDataPro 3 maar zijn zeker nog de moeite van het lezen waard.

Minigids GensDataPro en foto's (.pdf)
Omschrijving: Tijdens haar lezing met als titel 'Met foto's begint een stamboom te leven' op de ledenmiddag van de NGV-afdeling Utrecht van 12 maart 2016, heeft Jacqueline Poot van Geneaducatie de 'Minigids GensDataPro en foto's' uitgedeeld.
Deze minigids is een samenvatting uit de vier GensDataPro-gidsen over het omgaan met foto's in GensDataPro en bevat een code voor korting bij aanschaf van de invoergidsen.

Spiekscherm, het Kladblok van GensDataPro (.pdf)
Omschrijving: In dit artikel wordt een handige mogelijkheid van GensDataPro besproken om genealogische gegevens, beschikbaar op Internet, via 'plakken' in te voeren: het spiekscherm.
Bij WieWasWie is dit een alternatief voor het direct inlezen van aktegegevens met behulp van de WWW-knop.
Een verkorte versie van dit artikel is verschenen in: Gens Nostra 70 (9/2015), pag. 352 t/m 354.
Bestandsgrootte: 4,4 Mb
Toegevoegd op: 3 oktober 2015

Het inlezen van persoonstabellen in GensDataPro (.pdf)
Omschrijving: In dit artikel wordt de mogelijkheid besproken om een tabel van persoonsgegevens in GensDataPro in te lezen. Dit kunnen tabellen met persoonsgegevens zijn maar ook lijsten met dopen uit een gemeente of lijsten met huwelijken. Als uw persoonsgegevens alleen beschikbaar zijn in een database- of een spreadsheetprogramma, is deze methode zeker de moeite waard.
Een verkorte versie van dit artikel is verschenen in: Gens Nostra 69 (11/2014), pag. 507 t/m 509.
Bestandsgrootte: 1000 kB
Toegevoegd op: 21 december 2014

Hoe gebruikt ú GensDataPro? Twee artikelen gepubliceerd in Gens Nostra (.pdf)
Omschrijving: In GensNostra, het maandblad van de NGV, zijn twee artikelen verschenen met als titel 'Hoe gebruikt ú GensDataPro ?'. In deze artikelen vertelt de auteur hoe hij met bronnen en afbeeldingen omgaat, niet om te vertellen hoe het moet, maar om te laten zien hoe het kan.
Bron: Gens Nostra 66 (10-11/2011), pag. 596 en Gens Nostra 67 (11/2012), pag. 606
Bestandsgrootte: 1.6 mB
Toegevoegd op: 13 februari 2013

Introductiecursus GensDataPro in zes artikelen, gepubliceerd in "Wij van Zeeland" (.pdf)
Omschrijving: In het blad "Wij van Zeeland' van de NGV afdeling Zeeland zijn zes artikelen verschenen waarin de belangrijkste mogelijkheden van GensDataPro worden beschreven. Deze artikelen zijn samengevoegd in dit bestand en vormen zo een introductiecursus voor GensDataPro.
Bron: Wij van Zeeland, Jaargang 13 / 2011 nummer 3 en 4, Jaargang 14 / 2012 nummer 1, 2, 3 en 4
Bestandsgrootte: 2.9 mB
Toegevoegd op: 13 februari 2013

Goed voorbereid naar het archief (.pdf)
Omschrijving: PDF-bestand van het boekje 'Goed voorbereid naar het archief' geschreven door Jacqueline Hofland van Geneaducatie.
In dit boekje een aantal handige tips en trucs voor GensDataPro waarmee u uw bezoek aan een archief kunt voorbereiden.
Het beste is om te dubbelkikken op bovenstaande link. In het, door Adobe Reader, geopende bestand kunt u dan kiezen voor opslaan of printen.
Bestandsgrootte: 2000 kB
Toegevoegd op: 18 oktober 2012

Ontdubbelen personen in GensDataPro, maar dan anders (met Pak en Plak). (.pdf)
Omschrijving: In dit artikel wordt een eenvoudige methode besproken om met Pak en Plak direct na het inlezen van aktegegevens van WieWasWie, personen en relaties te ontdubbelen.
Zie hierover ook bij 'Veelgestelde vragen' de vraag: Bij het inlezen van aktegegevens vanuit WieWaswie worden steeds alle personen opnieuw aangemaakt, ook als deze al aanwezig zijn in GensDataPro.
Bestandsgrootte: 1,2 Mb
Toegevoegd op: 30 mei 2015