NGV GensDataPro

Sjablonen

Grafisch kwartierblad tot nr 32

Onder uitvoer bestaat de optie “Kwartierblad”. Dit klapt open naar drie opties. De laatste is “naar voorbeeldbestand”.
Die laatste optie laat je dan een bestand kiezen waarin korte codes staan waar GDP de kwartierstaat namen invult. Je kunt die sjablonen vrij goed zelf maken maar het is wel een precies werkje.
GensDataPro komt met een paar van die sjablonen. Maar deze miste nog:

Je kunt dit sjabloon hier downloaden: setup_rtf.exe. Wanneer je deze setup start plaatst hij het bestand vanzelf op de juiste plek.

Wanneer je dit bestand opent in MSWord zie je wellicht direct hoe het werkt. Codes zoals $vnaam12. worden vervangen door de voornaam van de persoon die kwartiernummer 12 heeft. De punt aan het eind van “$vnaam12.” is hierbij van belang.
Het is echter zo dat de codes in één keer getypt moeten worden want anders zet MSWord er weer onzichtbare codes tussen. En dan herkent GDP de code niet. Dus het is best lastig om op te zetten.
Maar op deze wijze kun je elk ASCII-gebaseerde bestand voorzien van deze codes, die GensDataPro dan kan omzetten in de gevraagde kwartierstaat.
Let op: MSWord .doc bestanden zijn geen tekstbestanden. RTF bestanden wel: sla een gewijzigd of zelf gemaakt sjabloon vanuit MSWord dus op als .rtf (Rich Rext Format) bestand. Anders werkt het niet.

Ook in deze setup zijn de twee sjablonen voor respectievelijk persoonkaart en gezinsblad. Deze zijn voorzien van de nieuwe opmerkingsvelden die in versie 3.0.4.2 zijn geintroduceerd:
-algemene begraafopmerking
-algemene samenopmerking
-algemene scheidingsopmerking.

Kwartierbladsjabloon tot maximaal 9 generaties
Met deze download krijgt u een (door Dhr. de Bruijn gemaakt en beschikbaar gesteld) kwartierbladsjabloon waarbij in 17 kwartierbladen tot maximaal 9 generaties kunnen worden weergegeven.
setupkwartierblad-compleet-9generaties

Kwartierbladsjabloon met plaats en datum
Met deze download krijgt u een (door Dhr. de Bruijn aangepast) kwartierbladsjabloon waarbij alleen de namen, datums en plaatsen worden getoond.
Kwartierbladsjabloon met plaats en datum