NGV GensDataPro

Scantools

GensDataPro Scantool (GDPScan)
Losstaande versie van de GensDataPro optie ‘Dossierhandelingen – Scan document voor dossier’.
Zoals ook in GensDataPro is het met dit programma mogelijk om, na het scannen van een afbeelding, de achterkant er direct aan vast te scannen alvorens men de afbeelding opslaat. De achterkant mag in een andere (lagere) resolutie.
Ten aanzien van de scanmodule in GensDataPro is een mooie extra mogelijkheid om automatisch losse afbeeldingen te herkennen en tot losse bestanden te verknippen. Dit is handig bij het scannen van grote series kleine afbeeldingen.
Dit werkt uitstekend bij bijvoorbeeld:

  • Krantenknipsels
  • Bidprentjes. Men kan de scanner vol leggen met prentjes, scannen, dan alle prentjes omdraaien en de achterkanten er aan vast scannen. GDPScan combineert dan de juiste voor- en achterkanten tot één afbeelding met beide zijden. Postzegelverzamelingen
  • Muntenverzamelingen. Met name het direct scannen van de achterkanten komt hierbij zeer van pas.

gdpscan42.zip
Je kunt het zip-bestand in een map naar wens plaatsen en hierna uitpakken. Het programma wordt gestart door te dubbelklikken op ‘gdpscan42.exe’.
Om een snelkoppeling op je bureaublad te maken klik je met de rechter muisknop op ‘gdpscan42.exe’ en je kiest dan voor ‘Kopiëren naar – Bureaublad (snelkoppeling maken)’.
Via de knop ‘Help’ krijg je meer informatie over het gebruik van dit scanprogramma.


BT Combiscans
Programma om grote series scans van voor- en achterkanten samen te voegen tot één afbeelding.’.
Met dit programma kun je zowel voor- en achterkanten van bijvoorbeeld bidprintjes, samenvoegen tot één afbeelding, maar ook meerdere scans van één document, bijvoorbeeld van bevolkingsregisters, naast elkaar zetten in één afbeelding.
BTcombiscans20.zip
Je kunt het zip-bestand in een map naar wens plaatsen en hierna uitpakken. Het programma wordt gestart door te dubbelklikken op ‘btcombiscans20.exe’.
Om een snelkoppeling op je bureaublad te maken klik je met de rechter muisknop op ‘btcombiscans20.exe’ en je kiest dan voor ‘Kopiëren naar – Bureaublad (snelkoppeling maken)’.
In het zip-bestand is ook een ‘Help’ opgenomen. Deze open je door in de map waarin je BT Combiscans hebt gezet de dubbelklikken op ‘BTcombiscans.chm’.