NGV GensDataPro

Registreren GensDataPro

Als je GensDataPro hebt geïnstalleerd dien je het programma nog te registreren door middel van een activeringssleutel.

Zolang het programma niet geregistreerd is, beschik je over de demo-functionaliteiten van GensDataPro. Het is tot maximaal 250 personen volledig functioneel. Bij meer dan 250 personen is het opslaan niet meer mogelijk en ook de uitvoermogelijkheden zijn dan beperkt. Om alvast te beginnen kun je op “Ongeregistreerd doorgaan” klikken of op “Tijdelijke registratie”.

Het programma vraagt de eerste keer dat je het start om een activeringssleutel. Het venster “Registratie GensDataPro” opent dan met daarin de registratiecode in de vorm van “abcde fghij klmno pqr”.
De letters “abcde fghij klmno pqr” zullen bij jou anders zijn want deze registratiecode is o.a. afhankelijk van de computerconfiguratie.
Deze activeringssleutel vraag je aan door de registratiecode die in beeld komt , samen met het factuurnummer, (bij GensDataPro 2.x het cd-nummer) in te zenden.

Inzenden kun je doen met twee automatische methoden:

  • Methode 1: de aanvraag wordt via Internet verstuurd door uw internetbrowser. Je ontvangt per direct een kopie van je registratieverzoek in je eigen E-mail
  • Methode 2 : je standaard E-mailprogramma wordt geopend met een kant-en-klaar bericht

Op sommige PC’s werken beide methoden niet: de fire-wall instellingen verhinderen dan het zenden.
Alleen in dat geval typ je de gegevens handmatig in een email aan .
Vermeldt dan de volgende gegevens:
a. de registratiecode
b. het factuurnummer (bij GensDataPro 2.x het cd-nummer)
c. je naam- en adresgegevens
d. je E-mailadres wanneer je op de hoogte gehouden wilt worden van nieuwe ontwikkelingen over GensDataPro.
e. de reden waarom je deze methode gebruikt i.p.v. methode 1 of methode 2.
Met de knop “kopieer naar klembord” wordt in elk geval de ingewikkelde registratiecode op het klembord gezet om te plakken in de email.
Vergeet vooral het factuurnummer (202X-xxxx) niet. Dit nummer is de naam van de PDF bijlage van de bevestigingsmail. En stuur aub niet het bestelnummer.
Bij GensDataPro 2.x dien je het cd-nummer niet te vergeten.
Met methode 1 en methode 2 heb je meestal sneller de activeringssleutel ter beschikking.

Wanneer je het e-mailbericht met de activeringssleutel ontvangt, voer die dan in bij ‘Activeringssleutel’ in het venster “Registratie GensDataPro” en klik vervolgens op ‘”activeringssleutel ingevuld”.